GURMANI OBOŽUJEJO KEFIR Z VIŠNJO

Poznate kefir Krepki suhec z okusom višnje? Izdelan je iz slovenskega pasteriziranega, tipiziranega in nehomogeniziranega mleka, po tradicionalnem postopku predelanega v kefir, h kateremu sadna kaša iz višnje prispeva okus butične slaščice! Gurmani ga naravnost obožujejo!

Če imajo vaši otroci radi sadne okuse mlečnih izdelkov, vi pa jim obenem želite ponuditi zdrav obrok, je kefir z višnjo prava izbira! Ta slasten napitek sladko-trpkega okusa pričara spomin poletnega sladoleda, a hranilne vrednosti v njem, ki so kombinacija kefirnih kultur in hranil višnje, ga postavljajo v sam vrh zdravih in varovalnih živil!

 

VIŠNJA – trpka koščičasta lepotica, polna antioksidantov

Prunus cerasus ali višnja je trpka češnja oz. pritlikava češnja vrste Prunus v podvrsti Cerasus (češnje), ki je doma v večjem delu Evrope in jugozahodne Azije. Je tesno povezana s sladko češnjo (Prunus avium), le da so sadeži bolj kiselkastega in trpkega okusa. Obstajata dve glavni sorti višnje: temno rdeča Morello in svetlejša Amarelle.

Glavna hranila v plodovih višnje so baker, vitamin C, vitamin A, mangan in prehranske vlaknine. Ta sladko-trpki sadež se lahko pohvali s kar nekaj koristmi za zdravje: je antioksidant, koristi očem, pomaga pri zdravljenju prehlada in nadzoru telesne teže, zmanjšuje tveganje za sladkorno bolezen in zdravi prebavila.

 

KEFIR – tradicionalni napitek stoletnikov s Kavkaza

Mlekarna Krepko je edina v Evropi, ki namesto industrijske metode pridelave kefirja uporablja tradicionalno metodo in slovensko mleko. Zato je kefir Krepko tako močno priljubljen med ljubitelji in poznavalci zdravega življenja. Tradicionalni kefir imenujejo tudi pijača stoletnikov izza Kavkaza. Kavkaška ljudstva redno pijejo kefir, narejen po tradicionalni metodi iz kefirnih zrn, in pogosto dočakajo visoko starost.

Kefir, pripravljen po tradicionalnem postopku, sodi v sam vrh seznama varovalnih živil, saj pomaga pri prebavi in presnovi, ima visoko vsebnost antioksidantov, ki preprečujejo bolezni staranja in civilizacijske bolezni. V njem je nekaj deset različnih vrst bakterij in kvasovk, ki proizvajajo različne encime, antioksidante, vitamine, antitumorne substance, vrsto protiteles, biološke stimulanse, razne mikro hormone in druge metabolite, zato ga uvrščamo med super živila.

Obenem je naravni probiotik in prebiotik, primeren kot podporno živilo ob boleznih, tudi pri tistih, pri katerih zaradi jemanja zdravil potrebujemo dodatno vzpodbudo za ohranjanje zdrave črevesne flore.

Komu še posebej priporočamo kefir?
Priporočamo ga tistim, ki: želite bolj urejeno prebavo in uravnoteženo črevesno floro, potrebujete nizkokaloričen obrok, ki vam pomaga pri prizadevanjih za izgubo telesne teže, delate na krepitvi imunskega sistema, ste jemali antibiotike in želite ponovno vzpostaviti ravnovesje črevesne flore, se ukvarjate s športom in bi radi uživali polnovredno hrano, ste izpostavljeni stresu, ki lahko precej negativno vpliva na črevesno floro, cenite lokalno in naravno pridelano hrano.

KEFIR KREPKI SUHEC Z OKUSOM VIŠNJE, ki je pripravljen iz tradicionalnega kefirja z nizko vsebnostjo maščob in sadno kašo višnje, je fermentiran mlečni napitek za sladkosnede. Ima prijeten aromatičen vonj in okus po višnjah, vendar ohranja rezkost, ki je značilna lastnost tradicionalnega kefirja. Je zdrava izbira obroka, ki nas kvalitetno nahrani, hidrira in za dan pripravi z obilico vitaminov, mineralov, antioksidantov in probiotikov. V kombinaciji z oreščki, suhim sadjem in semeni si lahko pripravimo polnovredni obrok, zdravo malico v službi ali energijski zajtrk.

 

Uživajte v večkrat
nagrajenih mlečnih izdelkih

[]