Sočni mafini z limono in proteinskim sirom

Recept - limonini mafini -Krepko

Sočni mafini z limono in proteinskim sirom so prava izbira za vse, ki prisegate na sveže, nežno kisle in ne preveč sladke sladice.

Kombinacija sočnih sestavin ustvari prijetno uravnotežen prigrizek – primeren tako za dopoldansko razvajanje, malico, popoldansko druženje ob kavi ali čaju kot tudi za lahek posladek ob koncu dneva.

Recept je zelo uporaben, saj ga lahko nadgradite z različnimi dodatki – preverite tudi naše namige za različice spodaj.

RECEPT

Sestavine za 10-12 mafinov

  • • 200 g proteinskega sira Fitness Krepko
  • • 80 ml BIO mleka Krepko
  • • 50 g BIO masla Krepko (stopljenega)
  • • 2 veliki jajci
  • • 2 žlici sveže nastrgane limonine lupinice
  • • 1 žlica limoninega soka
  • • 150 g trsnega sladkorja
  • • 1 žlička sladkorja z burbonsko vaniljo
  • • 180 g gladke moke (presejane)
  • • 2 žlički pecilnega praška iz vinskega kamna
  • • ½ žličke soli

Priprava

  1. Limono operemo in nastrgamo lupinico, nato jo ožamemo in odmerimo 1 žlico soka. Maslo stopimo (ne pregrevamo), proteinski sir pretlačimo z vilico. Vse sestavine predhodno pripravimo in odmerimo.
  2. Pečico segrejemo na 200 °C (klasično gretje, brez ventilacije). Pekač za 12 mafinov obložimo s papirčki.
  3. V večji skledi z ročno metlico ali električnim mešalnikom zmešamo jajca, stopljeno maslo, sladkor, vaniljo in sol. Dodamo proteinski sir, limonin sok, nastrgano lupinico in mleko. Mešamo, dokler ne dobimo enotne, gladke mase.
  4. Na maso presejemo moko in pecilni prašek ter premešamo le toliko, da se sestavine povežejo.
  5. Testo enakomerno razporedimo po modelčkih – za višje mafine napolnimo 10 modelčkov, sicer pa 12.
  6. Pečemo 5 minut pri 200 °C, nato temperaturo znižamo na 180 °C in pečemo še 15–20 minut. Skupni čas pečenja je torej 20–25 minut.
  7. Mafini so pečeni, ko dobijo zlatorumeno skorjico in se na zobotrebec, zapičen v sredino, masa ne prijema več. Pečene mafine pustimo v pekaču, da se nekoliko ohladijo.

………………………

Namigi za različice:

Mafine lahko pripravite tudi s skuto – uporabite jo v enakem razmerju kot proteinski sir.

Osnovni recept se lepo prilagaja sezoni: vanj lahko dodate sveže borovnice ali maline, žličko posušenih sivkinih cvetov ali žlico maka. Možnosti za ustvarjanje novih različic je res veliko.

Recept - limonini mafini -Krepko

Imate radi mafine? Poskusite še naslednje Krepko recepte:

Tekst in recept pripravila Nina Glažar

Uživajte v večkrat
nagrajenih mlečnih izdelkih

[]