Kuhajmo z otroki: kefirjevi jabolčni mafini
Kdo nima rad slastnega mafina?
Prikupne majhne sladice so všeč vsem, zlasti pa najmlajšim. Jabolka mafinom dodajo odličen okus in sočnost, kefir pa jih naredi še bolj rahle.
RECEPT
Sestavine (za 12 mafinov) sestavine merimo na skodelice (približno 2 dl):
- 1 skodelica navadnega kefirja Krepki suhec
- ½ skodelice stopljenega masla Krepko
- 1 skodelica rjavega trsnega sladkorja
- 1 skodelica pšenične bele moke
- 1 skodelica pirine polnozrnate (ali druge polnozrnate) moke
- 2 jajci
- 3-4 srednje velika jabolka (olupljena, izkoščičena in naribana)
- 1 zavitek bourbonske vanilije
- 1 zavitek pecilnega praška iz vinskega kamna
- ščepec soli
- ščepec cimeta v prah
Priprava:
Jabolka olupimo, izkoščičimo in naribamo. Dobro jih odcedimo in preden dodamo masi iz njih iztisnemo vso odvečno tekočino. Maslo pokuhamo, le toliko, da se stopi. Pečico segrejemo na 180°C. Dno pekača za 12 mafinov prekrijemo s papirčki za mafine. Z metlico ali električnim mešalnikom vse sestavine dobro premešamo in jim na koncu dodamo še jabolka ter vlijemo v pekač. Namesto jabolk lahko po okusu uporabimo tudi drugo sezonsko sadje, npr. hruške, maline ali borovnice. V ogreti pečici pečemo približno 30 minut. Da so res dobro pečeni vidimo po zlatorumeni skorjici, ko mafin z zobotrebcem prebodemo v sredini, pa se ne sme več prijemati. Pečene mafine pustimo v pekaču dokler se ne ohladijo.
Dober tek!
Tekst in recept pripravila Nina Glažar
Izdelke iz recepta najdete v naši spletni trgovini
Podobni recepti