BOMBICE IZ SLADKEGA KROMPIRJA Z MEDOM IN OREHI – brezgrešni posladek
Odkrijte naravno sladkost z našimi bombicami iz sladkega krompirja z medom in orehi! Ta nežna poslastica, ki ne potrebuje dodanega sladkorja, združuje svilnato teksturo sladkega krompirja z bogastvom orehov in blagodejnostjo medu, vse skupaj pa tvori pravo darilo narave.
Kaj je tisto, kar naredi te bombice tako posebne?
Skrivajo pire sladkega krompirja, ki ni le bogat vir vlaknin, vitaminov in mineralov, ampak tudi naravno sladilo, ki bombicam podari neprimerljivo sladkost in mehko strukturo. V kombinaciji z medom te bombice ohranjajo svojo sladkobo brez dodanega sladkorja, medtem ko orehi pridajo ne le žlahtnost in teksturo, ampak tudi vrsto blagodejnih lastnosti.
Te lahke, a hranljive bombice predstavljajo idealno izbiro za zdrav prigrizek, ki nas razvaja z naravno sladkostjo. Če ob bombici užijete še kozarec našega lepotnega kolagenskega kefirja, boste s to kombinacijo zaužili uravnotežen obrok, ki vas bo napolnil z energijo in vitalnostjo ter poskrbel za dnevni vnos beljakovin, probiotikov in vitaminov.
Idealno za malico v službi ali šoli!
Kombinacija bombic in kolagenskega kefirja nas ne le nasiti, temveč tudi nahrani in napolni z energijo za vse dnevne pustolovščine.
Popolna sinergija = bombica iz sladkega krompirja + Lepotni kefir Krepki suhec, bogat s probiotiki, kolagenom in vitaminom C.
RECEPT

Sestavine za 9-10 bombic:
- 250 g olupljenega sladkega krompirja
- 250 g pirine polnozrnate ali druge polnovredne moke
- 100 g orehovih jedrc
- 2 jajci
- 80 g medu
- 80 g BIO masla Krepko
- 1 čž cimeta v prahu
- 1 čž vanilije bourbon v prahu
- 1 čž pecilnega praška iz vinskega kamna
- ½ čž jedilne sode
- ščepec soli
Priprava:
- Sladki krompir olupimo, zrežemo na manjše koščke in ga v vreli vodi skuhamo do mehkega (približno 15 min.). Nato ga odcedimo, dodamo maslo in med ter počakamo, da se oba stopita.
- Medtem sesekljamo orehe na srednje velike koščke, torej na drobne kocke, da se vanje lahko ugrizne.
- Pečico segrejemo na 180°C.
- V skledi zmešamo vse suhe sestavine, razen orehov, in jih postavimo na stran: moka, začimbe (cimet, vanilja), sol, pecilni prašek in soda.
- Sladki krompir skupaj z maslom in medom spasiramo s paličnim mešalnikom. Ko dobimo gosto in homogeno zmes, počakamo, da se ohladi na sobno temperaturo, nato dodamo jajca in vse skupaj ponovno dobro premešamo.
- Suhe sestavine vmešamo v mokre. Ko se vse lepo poveže, dodamo še sesekljane orehe.
- Testo za bombice najlažje spečemo v pekaču za mafine. Testo razdelimo v 9-10 oblik na pekaču. V ogreti pečici pečemo približno 15-20 minut.
- Da so bombice dobro pečene, preverimo z zlatorumeno skorjico in s preizkusom z zobotrebcem – ta mora iz bombic priti suh. Pečene bombice pustimo v pekaču, da se ohladijo.
- Dober tek!
Tekst in recept pripravila Nina Glažar
Izdelke iz recepta najdete v naši spletni trgovini
Podobni recepti