HRANLJIVA SOLATA S ČIČERIKO IN KEFIRJEVIM PRELIVOM

Sočna in hranljiva solata s čičerko zahteva le dobrih 15 minut priprave in navduši s polnostjo okusov. Krepka kombinacija čičerike, hrustljave stebelne zelene, pikantnih redkvic ter aromatičnih zelišč ustvarja razkošno in harmonično jed. Kefirjev preliv dodaja osvežilno noto in obogati jed s probiotičnimi kulturami. Solata je odlična izbira za piknike, obrok v službi ali kot zdravo kosilo doma. Ker nasiti, je idealna jed tudi za dni, ko vam primanjkuje časa, a želite ohranjati kakovost obrokov.

RECEPT

Sestavine za solato, 4-5 porcij

  • • 500 g kuhane čičerike
  • • 150 g stebelne zelene
  • • 150 g mlade čebule, vključno z zelenim delom
  • • 150 g redkvic
  • • 100 g vloženih kaper
  • • 50 g sveže sesekljanega kopra
  • • 50 g sveže sesekljanega peteršilja

Za preliv:

  • • 150 g kefirja Krepki suhec s 3,2% m.m.
  • • 2 žlici oljčnega olja
  • • sok 1 večje limone
  • • 1 žlica jabolčnega kisa
  • • sol in sveže mlet poper po okusu

Priprava

  1. Za čičeriko je najbolje, da jo skuhamo že dan prej. Če uporabljamo vloženo čičeriko, jo dobro odcedimo in ponovno stehtamo, upoštevamo neto količino.
  2. Stebelno zeleno in mlado čebulo narežemo na kolutke, redkvice na rezine. Kapre zrežemo na večje kose, manjše pustimo cele. Limono ožamemo, sveža zelišča sesekljamo.
  3. Tretjino čičerike prestavimo v skledo in jo z vilicami zmečkamo.
  4. Pretlačeni čičeriki dodamo kefir, oljčno olje, limonin sok, jabolčni kis, sol in poper ter vse skupaj z metlico zmešamo v gosto omako. Lahko uporabimo tudi palični mešalnik.
  5. Preostali čičeriki dodamo stebelno zeleno, mlado čebulo, redkvice, kapre in sveža zelišča.
  6. Omako prelijemo čez mešanico čičerike in pustimo, da se dobro poveže. Poskusimo in po potrebi dodatno začinimo.
  7. Solato postrežemo s kruhom, kot dodatek v sendviču, v solatnem zavitku, v tortilji, kot predjed ali poletno glavno jed. Možnosti za serviranje so neskončne. Dober tek!

………………………

Namig

To okusno in sočno jed lahko pripravite tudi z različnimi svežimi zelišči. Koper lahko na primer zamenjate za pehtran, pri čemer boste še vedno ohranili bogat okus jedi.

 

Tekst in recept pripravila Nina Glažar

Izdelke iz recepta najdete v naši spletni trgovini

Uživajte v večkrat
nagrajenih mlečnih izdelkih

[]