Pečen sir na žaru z bučkami ali bučkino prilogo

Tukaj je. Čas za dobrote z žara. Na vrtu, balkonu, kampiranju ali pikniku. Le kdo se lahko upre sveže pripravljenim, hrustljavim, ravno prav sočnim dobrotam, ki jih spremljata značilen okus in vonj. Že med pripravo se ponavadi cedijo sline… še posebej slasten je sir na žaru. Le poglejte spodnjo fotografijo. Ste si ga tudi vi pravkar zaželeli?

Najbrž se spomnite otroške pravljice o Heidi. Dedek gre k ognjišču, sede na lesen stolček z okroglim sedalom ter razpiha ogenj. Starec na dolgih vilicah drži nad ognjem velik kos sira in ga obrača, dokler ni okrog in okrog lepo zapečen. Heidi z vnemo opazuje dedka pri delu.

Dedek medtem napolni skodelico z mlekom, jo postavi na stol, doda zraven velik kos kruha ter košček zlato zapečenega sira: “Zdaj pa le jej!” Heidi prime skodelico in jo brez predaha izprazni: “Tako dobrega mleka nisem še nikoli pila!” “Potem ti ga moram še naliti,” pravi dedek. “Mmm in kako lepo diši pečeni, zlato-rumeni sir.” Heidi ga z užitkom poje s kosom kruha, vmes pije toplo mleko in je prav zadovoljna.

Tudi vi lahko uživate v pečenem siru. Bio sir za žar iz Mlekarne Krepko prikliče spomine na otroštvo in navdihuje s svojih okusom ob vsakem grižljaju. Je namreč svež polnomasten sir, izdelan iz slovenskega ekološkega in nehomogeniziranega mleka. Pripravljen je tako, da se med segrevanjem ne raztopi in je zato primeren za peko na žaru ali v teflonski ponvi.

Sestavine:

Za bučkino prilogo potrebujemo še:

Uživajte v večkrat
nagrajenih mlečnih izdelkih

[]