Kuhajmo z otroki: polnozrnate slane skutine štručke

Okusne kruhke ali žemljice otroci vedno radi zobajo. Zakaj jih ne bi še pripravili sami? Naše polnozrnate slane skutine štručke so več kot primerne, da jih otroci naredijo sami, z le malce vaše pomoči. Ko bodo okusili, kar so sami spekli, bodo naslednjič k peki in kuhanju pristopili s še večjim veseljem.

RECEPT

Sestavine:

  • 250 g nepasirane skute Krepko
  • 250 g polnozrnate pirine moke
  • 1 jajce
  • 1 jedilna žlica oljčnega olja
  • 1 zavitek pecilnega praška iz vinskega kamna
  • ½ žličke soli
  • semena za posip (npr. sezamova, sončična)

Priprava:

Pečico segrejemo na 180°C. Vse sestavine razen semen na hitro vgnetemo v kepo, ki jo razdelimo na 8 delov. Iz njih oblikujemo štručke, ki jih na pekaču zlagamo na papir za peko. Po vrhu potresemo semena in jih s prsti rahlo vtisnemo v testo. Štručke pečemo na srednji višini pečice 10 minut, pri temperaturi 180°C. Postrežemo jih skupaj s kefirjem.

Dober tek!

Tekst in recept pripravila Nina Glažar

Izdelke iz recepta najdete v naši spletni trgovini

Uživajte v večkrat
nagrajenih mlečnih izdelkih

[]