Burgerji z jajčevci in sirom na žaru

Zakaj ne bi na pikniku ali žar zabavi pokazali malo inovativnosti pri pripravi jedi in izstopali? Pripravite burgerje s sirom za žar in jajčevci, ki jih obogatite z domačim pestom. Priprava je enostavna in hitra, saj je sestavin malo, a odlična kombinacija okusov bo navdušila prav vse.

Sestavine (burgerji):

  • oljčno olje
  • 1 velik jajčevec, narezan na kolobarje
  • 160 gramov Bio sira za žar Krepko
  • 6 burgerjev
  • 1 žlička belega vinskega kisa
  • 1 čajna žlička čilija v prahu
  • sol in poper

Sestavine (pesto):

  • 1 skodelica koriandra
  • 1 skodelica peteršilja
  • 1/2 skodelice mete
  • 2 stroka česna
  • 1 šalotka
  • 1/4 skodelice oljčnega olja
  • 1 ožeta in naribana limona

Priprava:

V mešalniku zmeljemo sestavine za pesto.

Jajčevce narežemo na kolobarje ter jih začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom. Žar dobro namažemo z oljčnim oljem. Ko je žar dobro segret nanj položimo rezine jajčevca. Pečemo od 5 do 6 minut na vsaki strani ali dokler se ne pojavijo temni odtisi prečk žara. Če je potrebno, dodajte več olja, da preprečite lepljenje. Pečene jajčevce odstavimo na krožnik. Žar ponovno namažemo z oljem in nanj položimo Bio sir za žar Krepko. Pečemo ga približno 1 do 2 minuti na vsaki strani.

Ko je sir pečen, sestavimo burgerje. Notranjo stran burgerja izdatno premažemo s pestom, nato dodamo jajčevec in sir.

Izdelke iz recepta najdete v naši spletni trgovini

Uživajte v večkrat
nagrajenih mlečnih izdelkih

[]