Ajdove testenine z rikotino omako in orehi

Še en dokaz, da je tudi preprosta in zdrava hrana lahko izredno okusna! Ajdove testenine z rikotino omako so odlična, lahka in kremna jed, ki ji orehova jedrca dajo nekaj hrustljavosti, drobnjak pa svežino.

Namesto ajdovih testenin lahko skuhate tudi druge (npr. pirine polnozrnate), a obljubimo vam, da se nežna aroma ajde izjemno lepo poda k rikoti.

Sestavine (za 1-2 osebi)

  • 150 g kakovostnih testenin iz ajde
  • 150 g rikote (visoko proteinski sir Fitness cheese skuta rikota) Krepko
  • 4 žlice kisle smetane Krepko
  • 2 žlici mleka Krepko
  • 1 jajčni rumenjak
  • 4 orehi
  • sol
  • poper
  • 2 žlici drobno narezanega drobnjaka
  • kakovostno oljčno olje

Priprava

Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca. Odcejenim dodamo malo oljčnega olja. Orehova jedrca drobno sesekljamo. V skledi s paličnim mešalnikom razmešamo rikoto, kislo smetano in mleko, da dobimo gladko zmes. Sestavine začinimo s soljo in poprom, nazadnje pa vmešamo rumenjak, sesekljane orehe in narezan drobnjak. Po potrebi dodatno začinimo s soljo in poprom. Rikotino omako prelijemo čez ajdove testenine, pomešamo in po okusu dodamo še malo oljčnega olja.

Dober tek!

Uživajte v večkrat
nagrajenih mlečnih izdelkih

[]