Pekoča zgaga: tu so mlečni izdelki, ki lahko pomagajo
Pekoč občutek v požiralniku, bolečina v prsnem košu, dvigovanje »kisline« med spanjem. Mnogi ljudje se občasno srečujejo s težavami, ki jim pravimo tudi zgaga....
Pasterizacija, UHT, homogenizacija mleka – kaj postopki pomenijo?
Surovo mleko lahko na primerni temperaturi ostane sveže največ tri dni, hkrati pa v njem ostanejo človeku potencialno škodljivi mikroorganizmi. Zato je pri mleku...
Ekološko pridelana jajca – kako se razlikujejo od običajnih?
Kokošja jajca so priljubljeno živilo, saj veljajo za popoln vir beljakovin s pravilnim ravnovesjem med esencialnimi aminokislinami. Vsebujejo tudi minerale, pomembna antioksidanta lutein in...
Rinfuza in ekološko pridelana hrana – z roko v roki
Možnost nakupa z lastno embalažo – rinfuzo – ni modna muha. Je logična nadgradnja človeku in okolju prijazne ekološke pridelave hrane. Ali kot pravi...
Skuta naj zaseda pomembno mesto v dnevnem jedilniku
Skuta je pomembno živilo, ker velja za zelo kakovosten vir beljakovin. Za razliko od nekaterih drugih z beljakovinami bogatih živil je lažje prebavljiva in...
Rikota ‘Fitness cheese’
Rikota: ri-cotte pomeni ponovno kuhan. Izdeluje se iz neposnete sirotke. Originalno izhaja iz Italije, kjer so najbolj znane in cenjene riccota romana, dimljena rikota...
Uživajte v večkrat nagrajenih mlečnih izdelkih
Prodaja na terenu
Trgovine
Spletna trgovina
Ostanimo v stiku
Prijavite se na e-novice
in na svoj e-mail prejmite okusne recepte, nasvete za uravnoteženo prehrano, zabavne in izobraževalne vsebine in novosti iz naše mlekarne.