Bio kefir Krepki suhec malina rdeča pesa

Novi BIO sadno-zelenjavni lahki kefir KREPKI SUHEC z okusom maline in rdeče pese je pravo lokalno super živilo, s katerim lahko nadomestimo vmesen obrok, malico v službi ali se z njim osvežimo oz. hidriramo po fizični aktivnosti.

V časih, ko je ponudba super živil iz vseh koncev sveta preplavila trgovinske police z zdravo hrano, se lahko vprašamo, katera super živila imamo na voljo v svojem domačem okolju. Zakaj bi kupovali goji jagode, acai jagode in podobno, če nam na vrtu lahko rastejo maline in jagode, v gozdu pa naberemo borovnice in robidnice…, ki so naša lokalna super hrana in jagodičevje, ki nam je z malce truda hitro dostopno.

 

MALINA – vitaminska kraljica jagodičevja

Plodovi maline so polni C vitamina, vitamina A in rutina, vsebujejo pektine, soli, sladkorje, eterično olje in karotenoide. Prav zaradi kombinacije C vitamina in rutina jih uvrščamo med močne antioksidante. Uporabljajo se za zviševanje odpornosti, krepitev imunskega sistema in preprečevanje virusnih okužb.
Zaradi svoje sestave čistijo črevesje, pomagajo pri težavah z mehurjem in ledvicami, so lahko prebavljive, imajo ugoden učinek na prebavila in blažijo težave z zgago.
Zaradi visoke vsebnosti vitamina A imajo blagodejne in zdravilne učinke na oči, v ljudski medicini so jih uporabljali za izboljšavo vida. Pri rastlini lahko obiramo tudi liste in jih sušene uporabimo za čaj, saj vsebujejo veliko vitaminov, organske kisline, in čreslovino, zato so zelo primerni tudi za domače čajne mešanice.

 

RDEČA PESA – za dobro kri

Rdeča pesa vsebuje visoke koncentracije železa, kalija, vitamina C, niancina in folne kisline (vitamin B9), vsebuje pigmente betalaine, ki so močni antioksidanti in odgovorni za tvorbo zanjo značilne rdeče barve. Od nekdaj je bila znana za preprečevanje slabokrvnosti. Še iz časov naših babic je bil znan rek »rdeča pesa – dobra za kri«.
Zaradi visokih vrednosti hranilnih snovi, antioksidativnih pigmentov betalainov, pa je pomembno podporno živilo, ki pomaga ohranjati vitalnost srca in ožilja. Rdečo peso uvrščamo med najpomembnejše vrste zelenjave z največjim antioksidativnim učinkom.
Zaradi velike vsebnosti vitaminov in mineralov rdeča pesa krepi imunski sistem.

 

KEFIR – tradicionalni napitek stoletnikov s Kavkaza

Kefir, pripravljen po tradicionalnem postopku, sodi v sam vrh seznama varovalnih živil, saj pomaga pri prebavi in presnovi, ima visoko vsebnost antioksidantov, ki preprečujejo bolezni staranja in civilizacijske bolezni. V njem je nekaj deset različnih vrst bakterij in kvasovk, ki proizvajajo različne encime, antioksidante, vitamine, antitumorne substance, vrsto protiteles, biološke stimulanse, razne mikro hormone in druge metabolite, zato ga uvrščamo med super živila. Obenem je naravni probiotik in kot tak primeren tudi kot podporno živilo ob boleznih, tudi pri tistih, pri katerih zaradi jemanja zdravil potrebujemo podporo za ohranjanje zdrave črevesne flore. Zdrava črevesna flora vpliva na zdravje celotnega organizma. Ljudje z manj bakterijami v črevesju in z manj raznoliko črevesno floro so bolj nagnjeni k vnetnim procesom in debelosti.

 

BIO KEFIR KREPKI SUHEC MALINA RDEČA PESA, ki je pripravljen iz BIO kefirja z nizko vsebnostjo maščob, s sadno kašo svežih malin in z dodatkom soka rdeče pese, je zdrava izbira obroka, ki nas kvalitetno nahrani, hidrira in za dan pripravi z obilico vitaminov, mineralov, antioksidantov in probiotikov. V kombinaciji z oreščki, suhim sadjem in semeni si lahko pripravimo polnovreden obrok, zdravo malico v službi ali energijski zajtrk.


Tekst Nina Glažar

 

 

 

Uživajte v večkrat
nagrajenih mlečnih izdelkih

[]