Zakaj so BIO mlečni izdelki edina prava izbira?

februar 12, 2018

Zakaj izbrati ekološke mlečne izdelke? Vse, kar krava poje, konča v mleku. Zato. V BIO pridelavi pa poje le najboljše, brez sledi GSO, umetnih gnojil, pesticidov, antibiotikov…

Visoki standardi in kontrola

Visoki standardi in kontrola izvajanja standardov ekološke pridelave in predelave mleka jamčijo, da so BIO mleko in mlečni izdelki najvišje kakovosti in zato najbolj primerni za vse nas, posebej pa so priporočljivi za zdravje naših otrok in mladostnikov.

 Telo nam bo hvaležno in v kratkem nam povrne z zdravjem

Zdrava prehrana vključuje vse skupine živil v ustreznih količinah, vodilno mesto pa pripada mleku in mlečnim izdelkom. Zaradi njihove pogoste uporabe je pomembno, da se zavedamo pozitivnih učinkov BIO izdelkov za zdravje. Z rednim uživanjem ekoloških mlečnih izdelkov pridobimo več koristnih naravnih vitaminov in mineralov ter zmanjšamo vnos škodljivih snovi v svoje telo.

Izjemen okus BIO mlečnih izdelkov

O izjemnem okusu se prepričamo v trenutku, ko se dotaknejo naših brbončic. Kot da bi se v nas zbudilo prazavedanje o nečem, kar smo nedolgo nazaj že poznali. Sveže darilo narave.

Zakaj je potrebna pasterizacija?

Ekološko mleko, ki ga lahko najdemo v trgovini, mora biti v skladu z zakonodajo obvezno pasterizirano, da se uničijo patogeni organizmi in kvarljivci, priporočljivo pa je, da se pasterizira na najnižji predpisani temperaturi.

BIO mlečni izdelki Krepko so izdelani po tradicionalnih metodah, so sveži, iz minimalno predelanega (nehomogeniziranega) slovenskega mleka, tako da ohranijo čim več mineralov in vitaminov, ki pripadajo našemu organizmu.

BIO mleko Mlekarne Krepko

Prava izbira – BIO mleko Mlekarne Krepko

V mlekarni Krepko odkupujemo skoraj vse slovensko ekološko mleko, ki je trenutno certificirano.

BIO mleko iz mlekarne Krepko je sveže, polnovredno, ekološko mleko in že z manjšo količino zaužitega mleka zadostimo dnevnim potrebam po mineralih in vitaminih. Z njim zaužijemo celostno živilo, ki nudi vse, kar potrebuje naš organizem, hkrati pa je tudi dosti polnejšega okusa kot konvencionalno mleko.

Bio mleko s 3,2 % mlečne maščobe Mlekarne Krepko je pasterizirano, je pa Mlekarna Krepko ena redkih mlekarn v Sloveniji, ki nudi nehomogenizirane mlečne izdelke. S tem so ohranjene lastnosti surovega mleka.

Javni razpis

Aktivnosti podjetja MLEKARNA KREPKO Kele & Kele d.o.o. v sklopu javnega poziva »Vavčer za dvig digitalnih kompetenc« sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Naložba se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020. Več o razpisu.