Superior Taste Award 2016

junij 14, 2016


Izjemen uspeh mlekarne Krepko na prestižnem svetovnem izboru 

Superior Taste Award 2016

 

Ljubljana 6.6.2016, Mlekarna Krepko iz Laz pri Logatcu  je s svojim edinstvenim tradicionalnim kefirjem Krepko iz pravih kefirnih zrn in tradicionalnim Kajmakom Krepko,  na mednarodnem ocenjevanju okusov  hrane in pijače, ki ga v Bruslju vsako leto  organizira Mednarodni inštitut za kakovost okusov iTQi, dosegla enkraten uspeh.  Z najvišjo prejeto oceno za kakovost, so se  uvrstili med najbolj elitne proizvajalce  hrane in pijače na svetu.

iTQi je vodilno neodvisno združenje kuharjev in somelierjev z vsega sveta, ki združuje kar 140 članov iz  41 držav.

Vsak izdelek se v svoji kategoriji ocenjuje po principu tako  imenovane “slepe degustacije”, kar pomeni, da tako embalaža, kakor proizvajalec izdelka, žiriji niso znani. O nagradi odločajo t.i. organoleptični kriteriji, kjer se ocenjujejo  vonj, tekstura,  okus in po-okus izdelka.

Letos je stroga žirija med  1859 prijavljenimi izdelki iz 83 držav nagradila 756 izdelkov, ki so prejela najvišje priznanje.

 “V Mlekarni Krepko, ki je v lasti družinskega podjetja Kele & Kele d.o.o.,  smo izjemno ponosni na priznanje in nagrado našima izdelkoma. Za naš kefir Krepko je to že druga nagrada na takem ocenjevanju, nagrada za Kajmak Krepko pa ne preseneča, saj gre za izjemen dosežek tradicije in znanja združenega v izjemnem okusu. Kefir Krepko je izdelek v katerega smo verjeli vse od ideje o proizvodnji tega čudovitega napitka, do končnega izdelka z izjemnim okusom, ki ga je s podelitvijo naziva Superior Taste Award že leta 2009 okronala cenjena žirija iTQi. Tudi letos 2016 smo s kefirjem ponovili uspeh, s kajmakom pa nadgradili. Nagrada je tudi potrdilo našemu družinskemu podjetju, da smo na pravi poti, in da usmeritve, ki smo si jih zadali t.j.; tradicionalno, naravno, zdravo in ekološko, tudi v današnjem hitrem tempu življenja pomenijo veliko, oziroma vedno več.” pove Sandra Turnšek, direktorica mlekarne Krepko. “To je nagrada za  dvajsetletni trud in vztrajnost odličnega teama sodelavcev pri specializirani proizvodnji Tradicionalnega kefirja in razvoju novega izdelka Kajmaka, ter katerih misli in delo so usmerjeni v stalni razvoj in izobraževanje”, še doda Turnškova.

 1. junija je v Bruslju potekala svečana podelitev nagrad, kjer so se predstavniki Mlekarne Krepko lahko sami prepričali o eminentnosti družbe nagrajencev, saj so se pridružili podjetjem kot so Nestle, Heineken, Kraft Heinz, in drugi.

 

iTQi-kefir-s-626x646

 

iTQi-kajmak-626x646

 

Javni razpis

Aktivnosti podjetja MLEKARNA KREPKO Kele & Kele d.o.o. v sklopu javnega poziva »Vavčer za dvig digitalnih kompetenc« sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Naložba se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020. Več o razpisu.