Znanost o kefirju
Pregled najnovejših in tudi starejših znanstvenih člankov o kefirju in zdravilnih učinkih kefirja je dostopen na strežniku PubMed. PubMed vsebuje več kot 19 milijonov citatov biomedicinske literature iz podatkovne zbirke MEDLINE, znanstvenih revij in e-knjih.Večinoma so brezplačno dostopni povzetki znanstvenih člankov, v nekaterih primerih tudi celotni znanstveni članki. Članki so večinoma v angleškem jeziku (v iskalno polje vtipkajte ključne besede: kefir, kefir grains, probiotics…).
Znanstveni članki o kefirju so objavljeni v najuglednejših svetovnih znanstvenih revijah:
- Toxicology,
- Journal of Applied Microbiology,
- Journal of Clinical Gastroenterology,
- Journal od Dairy Science,
- Nutrition and Cancer,
- Journal of Agricultural and Food Chemistry,
- Mechanisms of ageing and development,
- Archives of Pharmacal Research…
Pregledni znanstveni članki o kefirju in zdravilnih učinkih kefirja, ki so v celoti dostopni:
- Kefir: a symbiotic yeasts-bacteria community with alleged healthy capabilities
- Probiotics, prebiotics, and synbiotics-approaching a definition.
Vabimo vas tudi, da si ogledate skrivnostno legendo o kefirju.
Podobni članki