Zgodba o Mlekarni Krepko

Zgodba o Mlekarni Krepko se je začela leta 1992, ko sta zakonca Dunja in Brane Kelečević iz držav bivše Sovjetske zveze prinesla živa kefirjeva zrna in začela s proizvodnjo tradicionalnega kefirja v majhni mlekarni v Lazah pri Logatcu. Vodila ju je strast, da ta naravni probiotični napitek stoletnikov s Kavkaza, za katerega se mnogi sprašujejo, ali je čudež ali dar bogov, približata tudi slovencem.

Po skoraj 20 letih delovanja je Mlekarna Krepko sodobna mlekarna, ki spoštuje najvišje standarde predelave mleka. Še vedno ostaja zvesta izdelavi kefirja na tradicionalni način iz kefirjevih zrn. Odlikuje pa jo tudi strog certifikat za predelavo ekološkega mleka v BIO/ekološke mlečne izdelke (kontrolira KON-CERT, SI-EKO-001).

Maja 2009 je tradicionalni Kefir Krepko v mednarodni konkurenci dobil najvišje priznanje TRI ZVEZDICE in naziv OKUS LETA 2009, ki ga podeljuje iTQi, vodilni mednarodni Inštitut za okus in kakovost iz Bruslja. Priznanje za vrhunsko kakovost in okus je podelila žirija kuharskih mojstrov in somelierjev iz 75 držav na svečani prireditvi v Bruslju.

Mlekarna Krepko je edina specializirana mlekarna v Evropi za izdelavo kefirja na tradicionalen način iz kefirjevih zrn. Paleta izdelkov obsega Tradicionalni Kefir Krepko (3,5 % m.m.), Tradicionalni Kefir Krepki suhec iz pol posnetega mleka (1,5 % m.m.), druge fermentirane mlečne napitke in specialne sire.

Vsi izdelki so živila z visoko biološko dodano vrednostjo. Narejeni so iz visoko kakovostnega nehomogeniziranega slovenskega mleka (konvencionalnega ali ekološkega). Namenjeni so najzahtevnejšim, zdravstveno ozaveščenim kupcem, ki živijo zdravo in harmonično življenje.