Kefir in lepota

junij 20, 2018

Lepoto, tako notranjo, kot zunanjo, lahko dosežemo s tradicionalnim kefirjem, ki je narejen iz pravih kefirjevih gobic

 

Kefir nekateri imenujejo tudi eliksir življenja, saj je dokazano, da kavkaški prebivalci , ki redno pijejo kefir, dočakajo zdravo in visoko starost. Odgovor se nam ponuja, kar sam po sebi, saj vemo, da kar dobro dene organizmu, v veliki meri ugodno vpliva tudi na kožo. Z masko za obraz in telo iz tradicionalnega kefirja, kožo očistimo in osvežimo.

 

Čemu je namenjena maska iz kefirja in kdaj jo uporabiti?

Že z rednim uživanjem tradicionalnega kefirja, poskrbimo za razstrupljanje organizma. Pravilno delovanje organizma se izraža tudi na naši koži. Z masko za obraz iz kefirja dodamo še kanček “večne mladosti”, ki je ni nikoli preveč. Uporabimo jo lahko kadarkoli.

Lahko torej govorimo o lepotnem pripravku, ki služi tako notranji kot zunanji lepoti?

Tako kot rečemo, da gre “ljubezen skozi želodec”, ima prehrana tudi odločilno vlogo pri notranji in zunanji lepoti. Razstrupljanje organizma je zelo pomemben lepotilni in zdravilni učinek tradicionalnega kefirja, antioksidanti, ki jih vsebuje tradicionalni kefir pa zavirajo procese staranja. Mlečnokislinske bakterije, ki se nahajajo v tradicionalnem kefirju ne vplivajo le blagodejno na naš organizem, temveč imajo lepotilni učinek tudi na našo kožo. To vsekakor dosežemo z masko iz kefirja.

Kakšne so možne kombinacije?

Piling za vse tipe kože: Tradicionalni kefir Krepko v kombinaciji z oljčnim oljem in pšeničnim zdrobom.

 • V posodici zmešajte po 1 del vsake sestavine, nanesite na kožo, počakajte, da se piling rahlo vpije v kožo, nato pa z nežnimi gibi počasi vtirajte.
 • Obraz nato temeljito umijte z veliko mlačne vode. Učinek: čistoča, ki jo čutimo in vidimo! Zaradi svoje nežne sestave je piling primeren za vse tipe kože.

Osvežilna maska za vse tipe kože: Tradicionalni kefir Krepko v kombinaciji z naribano kumaro.

 • Količino sestavin prilagodite velikosti kumare, zadostuje ½ kumare in 2 žlici kefirja.
 • Uporabite jo takoj, in čutili boste vlažilni in osvežilni učinek zmagovite kombinacije! Masko nanesite na obraz in pustite delovati 15-20 minut.
 • Obraz nato temeljito umijte z veliko mlačne vode.

Hranljiva maska za vse tipe kože: Tradicionalni kefir Krepko v kombinaciji z medom.

 • V razmerju s kefirjem naj bo medu malo več, da se maska lažje nanaša na obraz in telo.
 • Masko nanesite na obraz in pustite delovati 15-20 minut.
 • Obraz nato temeljito umijte z veliko mlačne vode. Kot nadaljno nego lahko za osvežitev uporabite tudi ohlajen kamilični poparek, ki na kožo deluje pomirjajoče.

Maska za suho kožo in kožo potrebno regeneracije: Tradicionalni kefir v kombinaciji z rumenjakom, medom in oljčnim oljem.

 • V posodici dobro zmešajte 1 rumenjak, 1 žličko medu, 1 žličko oljčnega olja in 1 žličko tradicionalnega kefirja Krepko.
 • Masko nanesite na obraz in pustite delovati 15-20 minut.
 • Obraz nato temeljito umijte z veliko mlačne vode. Kot nadaljno nego lahko za osvežitev uporabite tudi ohlajen kamilični poparek, ki na kožo deluje pomirjajoče.

Javni razpis

Aktivnosti podjetja MLEKARNA KREPKO Kele & Kele d.o.o. v sklopu javnega poziva »Vavčer za dvig digitalnih kompetenc« sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Naložba se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020. Več o razpisu.